Enigmele clitorisului

Enigmele clitorisului

Clitorisul... acest mare necunoscut! Bărbații trec prin diferite stări atunci când sunt în fața lui: de la frică, la adorație și subjugare. Unii reușesc să dialogheze el, alții se tem de reacțiile lui și se hotărăsc să-l ignore total. Femeile par să-l cunoască ceva mai bine, dar el, clitorisul, se simte ca un geniu neînțeles până și în ochii delicatelor lui posesoare. Este ceva normal pentru unicul organ din întreaga specie de mamifere create, care nu are alt scop decât acela de a produce plăcerea.

 

Datorită celor 8.000 de fibre nervoase ce îl traversează – dublu față de suprafața glandei penisului – clitorisul este partea cea mai sensibilă și mai reactivă din întregul aparat genital feminin. O demonstrează faptul că, rareori, femeia poate rezista stimulării lui și că, în unele culturi retrograde și misogine, se prescrie chiar amputarea lui, pentru a le priva pe femei de bucuria plăcerii în afară de simpla penetrare.

 

În realitate, este foarte posibil ca femeile să simtă plăcerea clitoridiană și prin intermediul stimulării vaginale. Aproape toată lumea, atât bărbați cât și femei, cred că clitorisul este extern și că este protejat exclusiv de un fel de capișon, fiind plasat între labii.

 

Eh, adevărul este că Măria Sa, clitorisul, este un fel de aisberg: ce vedem la exterior este doar o mică parte din această bijuterie misterioasă ce este plasată între vulvă și vagin, și care își ține ascunse mișcările de priviril curioase.

 

Partea cavernoasă a clitorisului (țesutul spongios și erectil ce reacționează la creșterea fluxului sangvin ce apare în urma excitării sexuale) este în interiorul aparatul genital feminin și puțină lume este preocupată să înțeleagă ceva mai multe din el. Literatura științifică este aproape inexistentă, iar sexologia medaclă vorbește despre clitoris doar în legătura cu presupusa existență a două tipologii de orgasm feminin: cel vaginal și cel clitoridian.

Recunoașterea faptului că anatomia clitorisului este aproape necunoscută ar putea reaprinde dezbaterea despre nașterea plăcerii feminine, pentru că, probabil, orgasmul vaginal nu este altceva decât consecința reacției părții ascunse a clitorisului, cea care se umflă din cauza afluxului de sânge și care se contractează prin acțiunea mușchilor pelvieni.

 

Acest fapt ar putea explica de ce multe femei simt plăcere chiar dacă partnerul nu este prea bine dotat. Pereții vaginului sunt mult mai puțin sensibili și reactivi decât acea porțiune de vulvă ce găzduiește bijuteria la care nicio femei nu ar vrea să renunța. Fetelor, voi ce părere aveți?

Posted on 2018-04-09 Sex Info, Sexologie, Sexshop 459

Blog categories