Ce să faci dacă se rupe prezervativul?

Ce să faci dacă se rupe prezervativul?

Tu și el sunteți cuprinși de pasiune, lucrurile se precipită, el e în tine și... prezervativul se rupe! Un prezervativ spart este un adevărat coșmar atunci când faci sex. Ce să faci în acest nefericit caz?

Chiar dacă prezervativele sunt printre cele mai sigure contraceptive, spargerea lor este o posibilitate concretă pe care nu trebuie să o neglijați. Acum, un prezervativ nu se poate rupe chiar atât de ușor pe cum vorbim noi despre asta, iar statisticile demonstrează că se pot spage 4 la 1000. Dacă vi se întâmplă această nefericire, înseamnă că ceva nu funcționează cum trebuie în modul în care acestea sunt păstrate și utilizate.

Majoritatea cauzelor care duc la spargerea sau ruperea prezervativelor sunt întotdeauna legate de termenul de valabilitate al acestora, așa că trebuie să verificați întotdeauna ambalajul; alte cauze pot fi modul de păstrare al acestora (nu le păstrați niciodată în locuri în care se pot încălzi prea tare, în modul în care puneți pe penis sau utilizarea lor în același timp cu lubrifianți nepotriviți. Nu mai trebuie să amintesc că este recomandat să nu deschideți punga cu dinții, foarfece sau alte obiecte tăioase, pentru că riscați să alterați prezervativul. Mai mult, trebuie să evitați să-l zgâriați cu unghiile în momentul în care vi-l puneți.

Atunci când vă puneți prezervativul, strângeți corpul acestuia cu degetele pentru a scoate aerul dinăuntru. Nu uitați: bulele de aer favorizează sparegerea prezervativului! Apoi, utilizați un lubrifiant pe bază de apă și aplicați-l pe prezervativ. Acesta diminuează și riscul spargerii sau ruperii.

Alegeți taslia corectă și adaptată penisului vostru sau al partenerului vostru. Un prezervativ prea mare se rupe mai ușor în timpul raportului sexual. Foarte important: prezervativul se pune pe un penis aflat în erecție, pus pe vârf și intins cu delicatețe, înainte de începerea penetrării. Nu introduceți penisul în vagin fără să fiți protejați pentru că, mai ales bărbații tineri, au câteva picături de secreție pre-ejaculatorie în care se pot afla spermatozoizi. Cu alte cuvinte, întotdeauna puneți-vă prezervativul înainte de începerea raportului sexual!

În cazul în care prezervativul se rupe/sparge, pentru a vă proteja de posibile boli prin transmitere sexuală, nu trebuie să utilizați săpunuri agresive, ci este suficient să vă spălați zonele intime cu apă călduță. Nu este vorba despre o metodă de protecție, dar vă ajută să limitați riscurile. Dacă, însă, lichidul vaginal sau spermatic și sângele au întrat în contact cu diferite răni, cel mai important lucru este să dezinfectați zona cu atenție.

Dacă ați avut un raport sexual cu persoane care au o boală prin transmitere sexuală, sau dacă aveți dubii despre acea persoană, cel mai indicat este să dați o fugă la medicul dermatolog în maxim 48 de ore, ca să vă poată administra o cură preventivă.

În fine, pentru a fi siguri că nu ați contactat vreo boală venerică, după 15 zile scurse de la raportul sexual, efectuați testul HIV, pe care va trebui să-l repertați după trei luni... asta în cazul în care nu băgați mâna-n foc că partenera sau partenerul sunt sănătoși și apți pentru relații sexuale.

O altă teamă majoră apare atunci când îți dai seama că prezervativul s-a spart în timpul actului sexual și că ea poate rămâne însărcinată. În acest caz, unica soluție este să recurgeți la pilula de a doua zi, în maxim 72 de ore de la consumarea actului sexual. Nu uitați, cu cât o luați înaintea actului, cu atât sunteți mai siguri de eficacitatea ei...

Posted on 2017-07-20 Home, Sex Info, Sexologie, Sexshop 797

Blog categories