Mituri despre sexul oral

Mituri despre sexul oral

Nu toată lumea se bucură de sexul oral aşa cum ar trebui. Anumite religii, cum ar fi creştin ortodocşii, îl condamnă pentru că oferă doar plăcere, fără a duce la sarcină (nu îndeplineşte funcţia de reproducere). Ţinînd cont de acest lucru, afirmaţia...

Pot rămîne gravidă dacă fac sex oral

... este un mit provocat de informarea insuficientă cînd vine vorba de anatomia şi reproducerea umană. Poţi rămîne gravidă cînd faci sex oral doar dacă păstrezi sperma ejaculată la finalul actului sexual şi o introduci în uter la momentul potrivit (în perioada fertilă).

Sexul oral este o perversiune

Sexul oral este o practică foarte veche şi nici măcar nu este ceva exclusiv uman: îl practică şi unele specii de maimuţe antropoide (cum ar fi cimpanzeii, verii noştri). Gusturile nu se discută, dar există persoane care-l consideră o perversiune pentru că sînt oripilaţi de a pune gura pe organul sexual al partenerului din cauza asocierii cu micţiunea (urinarea) sau pentru că sînt interesaţi să folosească actul sexual doar în scopul reproducerii (o datorie faţă de societate), eliminînd orice urmă de plăcere din el.

Tocmai de aceea unii creştini nu fac sex (de nici un fel, nu doar oral) în timpul postului - de teamă să nu fie afurisiţi de preoţii care îi consideră păcătoşi.

Dacă fac sex oral îmi pot pierde virginitatea

În mod normal n-au nici o legătură - dar în anumite situaţii practica mai dură a sexului oral poate duce la probleme. Faceţi comparaţia între limba unui bărbat şi penisul lui - diferă ca dimensiune şi consistenţă. Nici măcar în cazul introducerii unui penis în vagin (sau a unui dildo ori vibrator) dezvirginarea nu are loc atunci cînd femeia are un himen elastic - în unele situaţii ruperea himenului are loc doar la prima naştere.
Cu atît mai puţin introducerea limbii în vagin n-ar trebui să rupă himenul, indiferent de elasticitatea lui.

Pe de altă parte, "ruperea aţei" (echivalentul dezvirginării la bărbaţi) poate avea loc în funcţie de modul în care partenera face sexul oral: atunci cînd ea aplică prea multă presiune sau foloseşte dinţii s-ar putea întîmpla acest lucru.

Sperma îmi vindecă acneea şi albeşte dinţii

Se mai obişnuieşte (prin filmele porno şi nu numai) ca bărbatul să ejaculeze pe faţa femeii, între sîni sau pe alte părţi ale corpului atunci cînd aceasta nu doreşte să înghită. Unii ar putea considera că sperma vindecă sau atenuează efectele acneei de care suferă (în primul rînd) adolescenţii şi tinerii, sau că sperma albeşte dinţii dacă înghiţi şi o freci de suprafeţe cavităţii bucale de parcă ar fi pastă de dinţi. Ei bine, astea fac parte din mitologie urbană.

Sexul oral nu este igienic

Atîta vreme cît te speli constant (de preferabil fă un duş înaintea sexului) şi-ţi menţii zona intimă curată n-ar trebui să fie nici o problemă din punctul de vedere al igienei sexuale.

Dar dacă nu te speli o săptămînă sau, mai rău, faci efort fizic şi te murdăreşti, să nu fii surprins (sau surprinsă) dacă partenerului i se taie orice chef de sex oral. Mirosul este o parte importantă a atracţiei sexuale, iar atunci cînd zona erogenă îţi mută nasul din loc sau începi să lăcrimezi din cauza putorii, parcă ai prefera să fugi unde vezi cu ochii, încercînd să-ţi salveze propria existentă în loc să te reproduci.

Sexul oral nu te îmbolnăveşte

Poate aţi auzit despre cancerul de la gît de care a suferit Michael Douglas - în ultimele săptămîni s-a spus că a fost provocat de virusul papiloma uman (unul dintre viruşii despre care se ştie că poate provoca mai multe tipuri de cancer) şi practicile sexuale ale actorului, deşi zvonul a fost infirmat pînă la urmă. Aici poţi afla mai multe despre sexul oral şi bolile cu transmitere sexuală. Cea mai eficientă metodă de a proteja de ele este folosirea prezervativului chiar şi în acest caz.

Posted on 2018-08-06 by xtoys.ro Home, Sex Info, Sexologie 1485

Blog categories

Related articles